Zodia Dragon - El
Barbatul din zodia Dragon este un luptator, nu cunoaste ce inseamna retragere si nu accepta sfaturi

In societate: Barbatul din zodia Dragon este un luptator, nu cunoaste ce inseamna retragere si nu accepta sfaturi din partea celor din jur, nici daca au ani buni inaintea lui. Este sigur pe el, considera ca judecata lipede si experientele sale sunt arme suficiente pentru a continua drumul vietii. Firea lui independenta atrage multe admiratii in societate, iar el nu ezita sa faca parada de calitatile sale intelectuale. Dragonul este omul la curent cu toate; nu exista domeniu in care sa nu fie capabil a emite o parere, iar modestia ii este cu desavarsire straina.

Isi face usor prieteni, dar ii pierde la fel de usor: spiritual sau critic, face o selectie riguroasa, in final ramanand alaturi de el doar aceia care ii impartasesc ideile si modul de a trai. Fata de ceilalti este intolerant. Prietenii care ii cer sfatul, pot fi siguri ca parerea sa este documentata, iar lui ii face mare placere sa le ofere. Indiferent despre ce este vorba, dragonul nu bate campii, observatiile lui fiind chibzuite.

In intimitate: Starnind pasiuni cutremuratoare, paradoxal, el nu se poate indragosti cu una cu doua. Spiritul critic ii tine capul pe umeri. Totusi, cand se intampla, devine pasionat, posesiv si extrem de gelos. Nimic nu ii poate sta in calea cuceririi, pentru ca el elaboreaza strategii complexe si le urmeaza, astfel incat, "victima" are sanse de scapare nule. Odata format cuplul, acesta va functiona in baza unei autenticitati exprese in amor (ii place sa fie admirat si complimentat, dar nu mintit, sau lingusit). Partenerea va trebui sa il urmeze si sa-i inteleaga vitalitatea.

Casatoria este o institutie in care intra cu greu. Inca din copilarie s-a simtit sufocat in acest mediu, din cauza caracterului sau independent.

Copiii il fascineaza, desi nu recunoaste. Le observa cresterea si dezvoltarea cu maxima atentie, uimire si uneori nedumerire, care il imping sa ii vada uneori ca pe niste subiecte de cercetat. Ca parinte nu isi va cocolosi copii, ci ii va creste in spiritul sau descurcaret, sprijinindu-i cu experienta sa, oferindu-le sfaturi, dar lasandu-i sa se descurge singuri.

Caracteristici zodie