Ascendent in Sarpe - El
Barbatul cu ascendent in zodia Sarpe se remarca prin intelepciune si stabilitate.

Barbatul cu ascendent in zodia Sarpe se remarca prin intelepciune si stabilitate. Are o forta de decizie fantastica. Asta pentru ca isi gandeste actiunile cu luciditate maxima, reflecteaza indelung asupra lor, le cantareste riscurile si evalueaza profitul intocmai ca un manager de profesie. Insusirea pe care trebuie sa si-o reprime, fiindca ii intuneca judecata, este furia.

Accesele de furie in demobilizeaza si il fac sa piarda ceea ce a castigat pe parcurs. Trebuie sa fie atent, caci dintre toti nativii el suporta cel mai greu esecul si se reface cu lentoare. In concluzie, daca nu vrea sa piarda timpul cu agonii si recuperari psihice, ori fiziologice, este bine sa incerece sa se tempereze.

Scopul sau primar este acela de a-si exercita dominatia. De aceea, rar exista un Sarpe care sa aiba, in domeniul profesional, un post de subaltern. Pentru el reprezinta doar o etapa catre ascensiunea spre varful piramidei. Nu este alt loc de unde viseaza sa vada lumea. Fiind un excelent manager, angajatii, nici sefii nu au de ce sa se teama in ce priveste conducerea companiei, sau performantele sale.

Este un excelent profesionist. Si aici, ca de altfel, si in dragoste, trebuie sa camufleze starile de manie. Un alt inconvenient ar fi faptul ca nu accepta opinii care nu concorda cu a lui. Ramane surd la altfel de argumente decat cele pe care le prezinta, aparandu-si cu inversunare punctul de vedere.

Tradita il considera lucid si intelept. In orice caz, este unul dintre amantii cei mai exclusivi ai zodiacului chinezesc. Se dovedeste pasionat sub o aparenta pudica.

Ca sot este extraordinar, in ciuda unei tendinte de nestatornicie, pe care stie sa si-o infranga. Gelozia ii poate crea probleme in cuplu. Imaginatia sau "gurile rele" il pot face sa fabuleze despre partenera si se va lasa antrenat in acte pe care ulterior, le va regreta.

Cere multe dovezi de afectiune, nesuportand izolarea de familie. Va juca un rol important in ea, nu numai pentru ca traditia ii confera locul fruntas, ci pentru ca stie sa isi asume si sa imparta responsabilitati.

Fata de copii trebuie sa isi infraneze incapatanarea de a-i modela dupa propria vointa, fara sa ii lase sa-si dezvolte propriile gusturi.

Caracteristici zodie