Ascendent in Bivol - El
Barbatul cu ascendent in zodia Bivol este foarte echilibrat, fapt ce ii confera o mare soliditate personalitatii sale.

Barbatul cu ascendent in zodia Bivol este foarte echilibrat, fapt ce ii confera o mare soliditate personalitatii sale.

Indiferent de domeniul in care actioneaza: social, profesional, familial, sentimental - este intotdeauna pregatit sa priveasca toate aspectele evenimentului, sa cantareasca toate modelele de reusita si abia apoi sa ia o decizie, pe cea care i se pare ca implica un optim volitional: niciodata nu va consuma mai multa energie pentru un lucru decat i se pare ca merita. Nu-l vom gasi in situatii in care vointa sa-i poata depasi capacitatile, atat e de calculat! Iar cand isi stabileste o tinta, o urmareste cu tenacitate.

In societate apare glacial, lipsit de interes, rezervat. Asta pentru ca are o doza mare de reticenta fata de ceilalti. Ii repugna toata "saraderia" sociala, tot protocolul careia trebuie sa se conformeze. Superficialitatea din aceste relatii interumane il determina sa caute un alt domeniu pentru a se implini: daca necunoscutii ii inspira ipocrizie si dezinteres, prietenii pe care si i-a facut - se intelege, foarte putini - sunt foarte importanti pentru el. Ei reprezinta liantul spre lumea sociala. Dar asta nu inseamna ca fata de acestia este vorbaret si tonic. Nu, si de ei are teama ca ii vor tulbura linistea caminului, sacra pentru el. E capabil, chiar si in mijlocul celor in care are incredere, de lungi "mutisme", care starnesc uimirea. Unii dintre prieteni vor fi mahniti ca nu se bucura mai mult de confidentele sale. Realitatea este ca Bivolul nu are nevoie atat de mare de anturaj.

Ca profesionist, orice ocupatie ar avea, nu-si va pierde calitatea primordiala de a planifica. Ii place sa prevada totul, sa se organizeze si isi iese din minti cand ceva nu merge conform planului. Din fericire asta se intampla foarte rar. Daca ar fi sa facem o ierarhie a importantei aspectelor vietii sale, pe primul loc ar fi munca, pe care o considera adevaratul motiv al existentei. La el se verifica proverbul "munca e bratara de aur" mai bine decat la oricare alt nativ al zodiacului, pentru ca simtul lui organizatoric, stabilitatea si perseverenta transforma orice proiect intr-un produs valoros, prosper.

Neincrederea fata de oameni se manifesta si in plan sentimental. Chiar si cand e indragostit pana peste urechi, putin probabil, dar posibil, pastreaza o rezerva. Nu se va angaja intr-o relatie cu usurinta, ci treptat, dupa ce cantareste seriozitatea partenerei.

In cuplu va fi putin comunicativ, nu-si va exprima sentimentele sau temerile de buna voie. El trebuie provocat, tras de limba, si este bine asa, fiindca uneori poate interpret gresit anumite fapte care, neexprimate, isi vor intari veridicitatea pentru el, si vor duce la adevarate torturi ale geloziei. O partenera comunicativa si abila va reusi sa il elibereze de astfel de tensiuni.

Bivolul este clasicul familist. Pune accent pe aspectul institutional al familiei "se-ntelege, el este Capul" si are grija ca micutii sa primeasca cea mai buna educatie. Este un bun pedagog, pentru ca are multa rabdare cu ei si se gandeste in permanenta ca trebuie sa face din ei adulti. E adevarat, uneori se simte "inghesuit" de forfota caminului si atunci se retrage intr-un colt numai al lui.

Caracteristici zodie