Lilith sau femeia alungata din Rai - afla cum te influenteaza pe plan erotic
In astrologie, Lilith sau Luna Neagra este denumirea unui punct virtual de pe cer, corespunzator celui de-al doilea focar al orbitei lunare (de forma unei elipse), adica focarul neocupat de Pamant.Astrologii moderni ii acorda o importanta deosebita, deoarece Lilith este un element karmic extrem de puternic, asociat cu partea sexuala intunecata a fiecaruia dintre noi. Ea se activeaza fie in momentul nasterii, alterand relatia cu mama si modelul inconstient al femeii ideale, fie in cadrul unei relatii, acolo unde exista o karma sexuala intre parteneri.

Legenda lui Lilith

Numele Lilith se trage de la asierieni si babilonieni si face referire la un demon din mitologia mesopotamiana.Cabala o descrie dreptprima sotie a lui Adam, creata de Dumnezeu din tarana. Rebela si indepenenta, Lilith isi dorea egalitate intre femeie si barbat, refuzand sa stea pe jos in timpul actului sexual. In ciuda faptului ca isi iubea foarte mult sotul, ea s-a razvratit impotriva lui si a plecat din Rai.

Oalta versiune a legendei lui Lilith releva faptul ca aceasta a pronuntatin mod nepermis numele secret a lui Dumnezeu (YHWH - cu pronuntie nesigura), motiv pentru care a fostizgonita din Eden. Drept razbunare, Lilithl-a luat de sot pe Diavol, s-a transformat in sarpe si a ispitit-o pe Eva sa muste din fructul interzis.

Simbolismul Lunii Negre in astrologia karmica

Lilith sau Luna Neagra, alaturi de Nodurile Lunare, sunt poate cele mai puternice elemente karmice din intreaga astrologie, de unde si importanta deosebita pe care le-o acorda astrologia karmica.

Luna Neagraeste simbolul astrologic al sexualitatii primare, instinctuale si foarte greu de controlat. Ea reflecta tot ce este negativ si distructiv in noi pe parte sexuala, de la instince erotice primare scapate de sub control, obsesii si frustrari majore pana la blocaje sexuale grave, generatoare de boli fizice si psihice precum impotenta, infertilitate, frigiditate sau tulburari de identitate sexuala. Dar sexualitatea e legata inevitabil de creatie, de exprimare. Sexualitatea este energia creatoare prin excelenta, este sursa noastra primara de energie. Si Luna Neagrao sugruma, o suprima sau o perverteste.Intentia ei, aparent diabolica, este, in esenta, pura. De aceea se si spune ca daca intelegi lectia lui Lilith, saltul evolutiv este urias.

Simbolic vorbind, Luna Neagra reprezinta mentalul feminin, opus sufletului feminin. Dar ambele formeaza un intreg, o unitate a contrariilor. Luna Neagrase opune Lunii vizibile pe cer - cea care intruchipeaza sufletul, emotiile pure, lumina din intuneric. Tot Luna poate fi considerata intruchiparea Evei, femeia supusa si cuminte. Luna nu are lumina propie, ea straluceste doar pentru ca primeste energie si lumina de la Soare, asociat in mod simbolic barbatului primordial, Adam.

Cand Luna Neagra (Lilith) se activeaza intr-o harta natala sau sinastrie (rezultata din suprapunerea a doua harti natale si folosita pentru studiul compatibilitatii in cuplu), ea va altera relatia Luna – Soare, respectiv femeie - barbat.

Concluzia? Luna Neagra are influente malefice, karmice care trebuie insa depasite. Pusa in valoare asa cum trebuie, energia ei creatoare uriasa ne poate sprijini sa ne transformam visele in realitate.

Semnificatia lui Lilith in Zodii

Pozitia Lunii Negre intr-o astrograma (harta natala) poate fi calculata numai daca se cunoaste data, locul si ora exacta a nasterii. In functie de zodia si casa in care se afla Lilith la momentul nasterii, vibratia ei va modela mentalul feminin, modul in care percepem dragostea si tot ce tine de exprimare erotica in cuplu.

Luna Neagraeste acel izvorul de energie care incearca sa ne reconecteze cu paradisul nostru pierdut. Ea ne provoaca sa ne autodepasim, sa trecem peste niste limite autoimpuse.Oriunde s-ar afla in astrograma, ea creeaza o zona de atractie. Luna Neagra devine astfel expresia „nebuniei” noastre, in sensul de a face tot ceea ce vrea sa faci, intr-un domeniu de viata, ceea ce nu se prea face. Depinde doar de noi cu ce vom echivala aceasta nebunie sau cum o vom lasa sa te influenteze.

Energia Lunii Negre este o energie puternica, magnetica, capabila sa atrage prin rezonanta evenimente cu finalitate nefasta, atunci cand perceptia corecta asupra lucrurilor este umbrita de influenta ei. Ea se manifesta mereu in dubla ipostaza: castig extrem/pierdere extrema.

O persoana aflata sub influenta Lunii Negre devine in acelasi timp ascunsasi extrema, osciland in permanentaintre fascinatie si refuz pentru obiectul dorintei sale.

Luna Neagra in Berbec

Indica o sexualitate foarte vie, aceasta constituind adesea esenta personalitatii. Persoanele cu Litih in Berbecisi exteriorizeze sentimentele si instinctele erotice in mod excesiv. Ele se manifesta impulsiv, incapabili sa-si controleze forta sexuala. Sunt inconstanti in sentimentele, foarte capricioasi si explozivi. In relatiile afective, se plictisesc foarte repede si vor cauta mereu ceva nou si interesant.

Luna Neagra in Taur

Nativii cu Lilith in Taur afiseaza o senzualitate stabila si o mare afectivitate, dar, in acelasi timp,isi neglijeaza sentimentele, acordand o importanta excesiva laturii materiale. Sunt foarte gelosi, posesivi si sufocanti, prin modul in care isi exteriorizeaza sentimentele.

Luna Neagra in Gemeni

In acest semn de aer, Lilith amplifica tendinta de a spiritualiza si a rationaliza sentimentele si viata erotica. Actul sexual este perceput ca o comuniune intre doua inteligente. Nativii isi neglijeaza trairile afectiva analizand relatia, intr-un mod rational, logic, teoretic si estetic. Iubesc platonic, manifestandu-si sentimentele declarativ, fara sa le sustina si prin fapte. Sentimentele subordonate ratiunii si intelectului distruginsa dragostea, nativii nestiind sa-si asculte inima.

Luna Neagra in Rac

Persoanele cu Lilith in Rac manifesta o mare voluptate, inca de la varste fragede. Imaginatia, sensibilitatea si delicatetea sunt puse in slujba exprimarii sentimentelor, ceea ce amplifica sfera trairilor erotice. Nativii traiescprea mult in trecut, in umbra fostelor iubiri. Daca Luna este rau aspectata, vor manifesta o tendinta puternica spre adulter si infidelitate.

Luna Neagra in Leu

Instinctului erotic este transformat in forta artistica. Nativii cu Lilith in leuau o mare vointa, dar si tendintade a-si domina partenerii, de a se impune. Se pot manifesta despotic, violent, manifestandu-si vointa in mod egoist si dur, calcand practic in picioare sentimentele celorlalti.

Luna Neagra in Fecioara

Starilor afective sunt refulate, iar senzualitatea, disimulata sub o masca unuicalm aparent, care ascunde conflicte interioare. Instinctulerotic este fie infranatsaucenzurat, fie manifestat in modcalculat, cerebral. Asa se explica apartitia blocajelor erotice (impotenta, frigiditate). Nativii cu Lilith in Fecioara fug de iubirea celorlalti, refugiindu-se in boli inventate sau reale. Ei nu gasesc curajul sa iubeasca sau sa se lase iubiti.

Luna Neagra in Balanta

Aici se da o lupta intre dependenta fata de partenr si tendintele individualiste. Mai mult decat orice, nativul cu Lilith in Balanta isi doreste libertate in relatie. Pur si simplu nu suporta sa fie sufocat si se va revolta impotriva oricarei forme de constrangere. Este rafinat in exprimarea sentimentelor si are manifestari poetice, artistice, estetice.

Luna Neagra in Scorpion

Energia Scorpionului este exploatata de Lilith pana la refuz. Nativii cu Luna Neagra in acest semn extrem de sexual dau dovada de o senzualitate maxima, instincte erotice puternice, porniri sadice, distructive si tendinte spre desfrau. Forta lor sexuala le confera fecunditate, dar si abilitate artistica si mentala. Daca stiu sa se educe,pot ajunge sa stapaneasca energiilor subtile ale erotismului, spiritualizand astfel actului erotic.

Luna Neagra in Sagetator

Sentimente sunt exprimate moderat, in concordanta cu rigorile traditiei si ale educatiei. cenzureaza Exprimarea libera a sentimentelor este cenzurata pana la anihilarea acestora, ceea ce poate duce la instrainare fata de partener. In aparenta familist, multumit de viata erotice pe care o are, nativul cu Lilith in Sagetator ascunde de fapt mari probleme afective, din cauza estetismului si formalismului care ucid senzualitatea si dragostea. Comunicarea intre parteneri se rezuma la formule standard si exprimari frumoase, lipsite de continut si traire afectiva.

Luna Neagra in Capricorn

Nativul isi cenzureaza sexualitatea, din cauza educatiei prea rigide primite de la parinti.El traieste un dureros conflict intre instinct, dorinta si valorile traditionale care i-au fost transmise. Nativul nu stie nici sa iubeasca, nici sa-si manifeste sentimentele. Isi reprima in mod exagerat instinctele si sentimentele, riscand sa ramana singur. Ii este frica de erotism, considerand ca este mult mai important sa-ti faci datoria. Este dispus sa asigure familiei sale tot confrotul material din lume, insa este incapabil de un simplu gest de tandrete.

Luna Neagra in Varsator

In acest sens reformator, anti-sistem si nonconformist, Lilith aduce o exprimare anarhica a sentimentelor si erotismului, cu incalcarea oricarei reguli sau convenlii morale. Persoana are o filozofie de viata foarte libertina, militand pentru liberalizare sexuala. Exceselor eroticeii pot aduce grave probleme de sanatate.
Luna Neagra inPesti

In acestsemnde apa, erotismul este trait la nivelinconstient. Nativul afiseaza o senzualitate secreta, este infidel si duce de multe ori o viata duplicitara. Are vise si manifestari erotice stranii, pare lipsit de vitalitate si manifesta totodata tendinta de a se sacrifica inutil in dragoste, suportand un destin dureros din cauza lipsei de vointa.

Semnificatia lui Lilith in Case

Casa astrologica in care se afla Lilith, la momentul nasterii, este casa in care poti gresi cel mai mult si unde poti suferi,simbolizand o necesitate corespunzatoare zodiei.Oricare ar fi aceasta zodie, Lilith iti atrage atentia asupra faptului ca nu ai valorificat suficient sau cum trebuie calitatile aferente semnului zodiacal.

Luna Neagra in Casa 1

Este semnulpersonalitatii puternice, dar solitara. Erotismului este tratat cu prea multa importanta, de unde si tendinta de a judeca relaliile sociale prin aceasta prisma. Asa se exlica si crizele dese de constiinta, generate de deceptii si neimpliniri sexuale. Nativul are totodata perceptii subtile deosebit de puternice, fiind extrem de senzitiv.

Luna Neagra in Casa a 2-a

Atunci cand pica in casa banilor, Lilith aduce dificultati in obtinerea veniturilor si predispune la inselaciuni, furturi si fraude. Nativul va avea multe necazuri din cauza banilor castigati prin metode incorecte. Nu este exclus sa se se implice in afaceri care au legatura cu industria erotismului.

Luna Neagra in Casa a 3-a

Sentimentele si erotismul sunt manifestate intr-un mod estetic, teoretic si platonic. Nativul gandeste prea mult, este demonstrativa si abuzeaza de declaratii de dragoste care nu au nicio acoperire.Poate avea parte de accidente in timpul excursiilor si calatorii scurte, precu si de necazuri in relatiile cu rudele.

Luna Neagra in Casa a 4-a

Atunci cand pica in casa familiei, Lilith imprima tendinta de a fi autoritar si violent, sau de a suporta abuzuri din partea parintilor. Viata erotica este puternic marcata de educatia primita in familie. Daca modelul afectiv observat in familie este unul disfunctional, nativul risca sa-si distruga viata sentimentala si sa sedegradeze rapid.

Luna Neagra in Casa a 5-a

Nativul cu Lilith in casa sexualitatii nu poate avea decat niste gusturi neobisnuite in materie de dragoste. Instinctul erotic este manifestat excesiv.Este foarte egoist in relatia cu partenerul, avand tendinta de a neglija sentimentele si dorintele celuilalt. I ntimp, asta duce la numeroase probleme de sanatate (impotenta, frigiditate sau disfunctionalitati sexuale), dar si la neintelegeri in familie.

Luna Neagra in Casa a 6-a

Lilith in casa sanatatii sia muncii aduce boli ale aparatului genital sau afectiuni de natura ciudata, cu mar fi disfunctionalitatile genetice. Nativul este expus riscului de a petrece mult timp prin spitale side a avea va avea necazuri la locul de munca, certandu-se frecvent cu colegii. Isi poate schimba foarte des ocupatia sau locul de munca.

Luna Neagra in Casa a 7-a

Cand Lilith pica in casa casatoriei, relatia cu partenerul de viata are cel mai mult de suferit. Multi nativi cu Lilith in casa a 7-a fie nu se casatoresc niciodata, fie isi oficializeaza relatia la o varsta tarzie. Casatoria, chiar si atunci cand este incheiata din dragoste, va fi nefercita. Nativul are de invatat o lectie foarte dura in planul relatiilor sentimentale. Intr-o viata anterioara, el si-a batut joc de sentimentele celor care o iubeau. In viata actuala, este foarte posibil ca actualul partener de viata sa ii plateasca toate datoriile karmice. Lectia celor cu Lilith in casa a 7-a este cea a devotamentului in relatii. Ei nu ar trebui niciodata sa-si paraseasca partenerul, ci sa faca tot posibilul pentru a-l multumi.

Luna Neagra in Casa a 8-a

Este una dintre cele mai dificile pozitii ale lui Lilith, din cauza unei karme erotice extrem de grele. In vietile anterioare, nativul si-a folositinalta cunoastere oculta si facilitatile extrasenzoriale in mod egoist, incorect, manipulandu-i pe cei din jur cu o abilitate extrema. In prezent, va fi tentat sa repete greselile din trecut in relatiile sale erotice. Daca nu va invata sa foloseasca informatia spirituala intr-un sens pozitiv, constructiv, lasandu-se prada sexualitatii excesive si tendintelor sadice, va suferi accidente, se va imbolnavi brusc sau isi va pirde viata timpuriu.

Luna Neagra in Casa a 9-a

In viata anterioara, nativul a inteles gresit aspectele erotice, comitand astfel greseli la nivel spiritual. De aici rezulta si tendinta prezenta de a aborda o conduita morala foarte liberala in relatiile erotice. Nativul este bulversat de vise erotice si risca sa devina victima propriilor obsesii sexuale, ajungand sa adopte anumite comportamente sexuale deviante (voyeurism). Pe de alta parte, persoana isi poate ascunde aventurile erotice sub masca evolutiei spirituale (gen tantra yoga). Este predispusa la accidente in timpul calatoriilor lungi.

Luna Neagra in Casa a 10-a

Indica un caracter oscilant, o viata grea, cu oscilatii intre succese si caderi. Nativul este tentat sa se foloseasca de erotism pentru a se realiza in profesie si pentru a-si asigura ascensiunea sociala, facand de multe ori compromisuri grave. Din pacate, aceste lucruri nu-l vor ajuta sa-si pastreze rangul social la care viseaza.

Luna Neagra in Casa a 11-a

Nativul este tentat sa se implice in relatii erotice incorecte din punct de vedere moral, profitand de infidelitatea sotiei unui prieten. Este extrem de liberal in conceptiile sale erotice, manifestand i nacelsi timp tendinte spre solitudine, din dorinta de a-si pastra independenta si de a nu fi obligata sa-si asume responsabilitatea afectiva intr-o relatie de monogamie. Din aceasta cauza, nu va avea niciodata prieteni adevarati.

Luna Neagra in Casa a 12-a

Nativul are o conceptie gresita despre relatiile erotice. Fie va adopta o viata de ascet, motivat de dorinta de a evolua spiritual, fie isi va satisface toate poftele sexuale fara a tine cont de conduitamorala. Are tendinta de a se izola, simtindu-se frustat educatie rigida primita in copilarie. Ii lipseste curajul de a-si trai direct si deschis viata erotica,ajungand de cele mai multe ori la o viata erotica duplicitara, la o iubire ilegala, iubind in secret. Isi poate atrage dusmani cu puteri oculte, ajungand deseori la viciu si autodistrugere. Pozitia Lunii negre in casa a 12-a mai poate poate indica si ispasirea pacatelor erotice din vietile anterioare printr-o boala cronica, de factura karmica.
Caracteristici zodie

Articole recomandate

Zodia care iubeste cel mai mult. Ofera cea mai pura dragosteZodia care iubeste cel mai mult. Ofera cea mai pura dragoste
Persoanele nascute sub semnul acestei zodii sunt pline viata, iubesc sa aiba grija de persoanele dragi si sunt pline de optimism. Nu suporta oamenii negativisti si incearca sa se incarce cat mai mult cu energie pozitiva. Nu intra in conflicte si vor
Ce tip de vrajitoare esti? Afla secretul zodiei tale!Ce tip de vrajitoare esti? Afla secretul zodiei tale!
Pozitia planetelor in ziua in care te-ai nascut iti arata care sunt punctele tale forte, care iti sunt slabiciunile, ce iti place si ce nu iti place. Astrologii au alcatuit si o serie de caracterizari care spun despre tine ce fel de vrajitoare
Cei mai sinceri barbati din zodiac. Nu vor minti niciodata femeia pe care o iubescCei mai sinceri barbati din zodiac. Nu vor minti niciodata femeia pe care o iubesc
Sunt iubitori, sinceri si niciodata nu ar minti-o pe femeia pe care o iubesc. Alaturi de aceste zodii de barbati si-ar dori sa fie orice femeie. Iata care sunt zodiile de barbati in care poti sa ai incredere deplina TaurTaurii sunt familisti
Ce talismane ti se potrivesc in functie de zodieCe talismane ti se potrivesc in functie de zodie
Dintotdeauna  oamenii au folosit fel si fel de talismane pentru a le aduce noroc. Si, atunci, de ce nu ai folosi talismanul potrivit zodiei tale?Iata ce talismane ti se potrivesc, in functie de zodie.BerbecSemn de foc, pentru tine sunt
Caracteristici GEMENI. 80 de adevaruri despre zodia GEMENICaracteristici GEMENI. 80 de adevaruri despre zodia GEMENI
Caracteristici GEMENI. Gemenii sunt al treilea semn zodiacal. Perioada lor incepe din  21 mai si se termina pe 21 iunie. Nativii zodiei sunt inteligenti, pasionali, dinamici, dar duali. Sunt un semn cameleonic, care se schimba in functie de