Ascendent in Dragon - El
Barbatul cu ascendent in zodia Dragon va surprinde intotdeauna printr-o mare indrazneala.

Barbatul cu ascendent in zodia Dragon va surprinde intotdeauna printr-o mare indrazneala. Este mereu in miscare, simte envoia sa-si etaleze cunostintele, sa si le imbogateasca. Dar este un autodidact.

Nu isi va insusi informatii venite din partea colegilor, de serviciu, a prietenilor, nici macar din partea celor mai in varsta. Are pretentia ca este foarte bine informat si de aceea este foarte exigent cu sine. Isi va crea o reputatie pe aceasta calitate sio va sustine.

In societate iese pentru a-si etala cunostintele. Starneste discutii interesante, cautand parteneri, adversari de idei. In final combate orice parere contrara. Exista la el o mare nevoie de a domina: isi domina prietenii, familia, iubita.

Foarte onest, deschis, si oricand gata de actiune, nu poate fi oprit cand isi pune ceva in minte. Are o vointa foarte puternica si nu accepta compromisuri. Dinamic si inepuizabil, momentele de inactivitate sunt acelea care il obosesc psihic.

In relatiile cu prietenii este direct, cinstit si le impune aceleasi exigente ca si lui insusi. Este genoros si profund devotat lor. Nu ezita in a le sari in ajutor si se poate conta pe salvarea venita din partea lui. Barbatul Dragon lupta pana la capat.

Eventualele sale defecte sunt aroganta, lipsa de ratiune, increderea prea mare in fortele proprii, incapatanarea si irascibilitatea. Este credul si influentabil, modificandu-si adesea opiniile si planurile din mers. E greu ca anturajul sa tina pasul cu el.

Reusita profesionala este o prima conditie a fericirii lui. Esecurile nu il demoralizeaza, ci il ranesc, de-a dreptul.

Declaratiile sale de dragoste sunt foarte sincere. Nu ii place sa se ascunda dupa deget sau sa taraganeze ceea ce simte ca are de facut. Este genul de barbat carea abordeaza frontal femeia care i-a trezit interesul, fara sa stea prea mult pe ganduri. Deseori trateaza femeile ca pe trofee, ca pe bunuri castigate, si se mandreste cu mica lui agenda neagra. Ar trebui sa fie atent, fiindca nu toate femeile care trec prin patul lui sunt de not zece.

Desi inconjurat de o multime de doamne si domnisoare care "ii poarta sambetele", el nu se indragosteste usor. Dragonul este in cautarea unei iubiri exceptionale, perfecte. Simtul critic repereaza imediat defectele celor din jur, si e greu pentru el sa accepta langa sine o femeie care, plina de defecte, nu se apropie nici un pic de idealul sau. Aceea care are sa-i devina sotie trebuie sa dea dovada in primul rand de maxima sinceritate. Apoi sa fie inteligenta si sa-i lase lui ultimul cuvant.

Autoritatea lui se manifesta si in relatia cu micutii. Intransingent cum este, nu va accepta ca ei sa se indeparteze de la calea pe care le-a trasat-o.

Caracteristici zodie