Ascendent in Cal - El
Barbatul cu ascendent in zodia Cal traieste intr-un ritm alert si are in permanenta nevoie de schimbare.

Barbatul cu ascendent in zodia Cal traieste intr-un ritm alert si are in permanenta nevoie de schimbare. Dupa ce batatoreste un drum, isi scutura coama si porneste pe cai neexplorate inca. Este intr-o continua miscare, fiind parca lipsit de nevoile proprii fiecarei fiinte umane: hrana, somn, adapost.

Atitudinea sa ramane constanta si in relatiile cu semenii, vorbind foarte mult, ajungand sa sustina idei paradoxale, chiar aberante, prin argumente fragile. Se poate pierde in clisee, fapt care ii scade credibilitatea. Cert este ca un Barbat Cal nu este convingator intr-o disputa. Uneori limbutia de care da dovada il poate impinge peste limita bunului simt.

Desi are un simt al prieteniei dezvoltat, acesta intra in conflict cu tendinta de a dezvalui secrete, atunci cand e tras de limba.

Nu o face din joaca sau din lipsa de respect pentru ei, ci fiindca se lasa antrenat de flecareala. Si-apoi e destul de naiv sa creada ca interlocutorul sau isi va tine gura. Totusi se intampla sa dea dovada de o discretie maxima atunci cand secretul impartasit are, in parte, o valoare si pentru el insusi.

Trebuie spus ca tendinta aceasta de a nu-si tine gura are si partile ei bune. Din punct de vedere profesional, se va descurca excelent in posturi unde vorbitul ocupa un loc important. Calul poseda, de asemenea, o ambitie enorma, pe care o poate ascunde, sau pe care nu si-a recunoscut-o siesi, dar aceasta nu inseamna ca nu va tine cont de ea la un moment dat.

Farmecul lui este de necontestat. Este constient de el, dar nu o recunoaste, fie din pudoare, fie din viclenie, la urma urmei un zambet "bine plasat" valoreaza cu atat mai mult cu cat da impresia de nepremeditat. Daca sarmul sau natural ii aduce avantaje, iata o latura de care se rusineaza: romantismul. Calul romantic este foarte rar intalnit.

Roseste cand face un gest prea tandru, mai ceva ca o domnisoara. Sfatul astrologului este sa nu incerce sa elimine aceasta componenta a personalitatii sale, ci mai degraba sa o modeleze, sa o cizeleze. Altfel, il va agasa mereu, fiindca sa scape de ea e, practic, imposibil.

Cu toate ca nu se simte in largul lui sa ofere momente de tandrete, are foarte mare nevoie de ea din partea femeii pe care si-a ales-o drept partenera de viata. Pe langa aceasta, ea trebuie sa aiba aceeasi viziune dinamica in ce priveste familia. El va ocupa rolul de "capitan", va ordona intregul "pluton" iar micutii "soldati" nu vor iesi din cuvantul lui, ci il vor urma cu devotament.

Caracteristici zodie