Ascendent in Caine - El
Barbatul cu ascendent in zodia Caine are un suflet nobil si este loial.

Barbatul cu ascendent in zodia Caine are un suflet nobil, loial. In societate este jucaus, mai ales in tinerete, si adopta o atitudine colegiala, fara nimic rigid in ea. In paralel cu aceasta existenta vioaie, el are si o latura interiorizata si foarte pesimista. Vede peste tot pericole, se ingrijoreaza excesiv, dar este foarte adevarat ca in situatiile cu adevarat critice, el este primul care trage semnalul de alarma. "Miroase" necazurile de la distanta.

Isi apara prietenii cu mult curaj si ii ajuta neconditionat. Aceia care i-au ajuns confidenti trebuie sa se considere norocosi, caci, banuitor cum e, cu greu se lasa castigat pe deplin de persoanele din jur. Cercul lui de prieteni este restrans. Certaret de felul sau, fara a face rautati gratuite, are deseori accese de manie intense, dar efemere. El nu poate fi suparat pe cineva mult timp. Pe cat de calm si saritor e fata de prieteni, pe atat e de rece si distant cu persoanele pe care le antipatizeaza.

Fire practica si muncitoare, incapatanata uneori, acest barbat are foarte putine pretentii si nu asteapta prea multe de la viata. Are perioade cand vegeteaza pur si simplu, fara a face nimic concret. Rareori ajunge in posturi de lider si niciodata din proprie vointa, pentru ca nu aspira la asa ceva. El isi doreste sa fie un angajat model, un bun slujitor al dreptatii si al simtului camaraderiei.

Reprezinta o permanenta atractie pentru reprezentantele sexului opus si poate fi fata de acestea fidel si instabil in acelasi timp. Asta pentru ca el iubeste, mai presus de toate femeile, Femeia ca exponent al frumosului. In dragoste este un cavaler desavarsit. Delicat si rafinat, pastreaza ceva din aerul boem al modei vechi.

In laturile sale negative, se poate macina din cauza unor ganduri pe care singur le provoaca, ganduri care ii rapesc linistea. In realitate, fiind foarte banuitor, nu isi poate incredinta sufletul pe deplin unei alte persoane si, pentru a-si explica neincrederea, inventeaza motive pentru aceasta.

Fiind un propovaduitor al riturilor si traditiilor, isi va dori o familie "ca la carte". Nu concepe o alta ordine in interiorul ei decat cea patriarhala. Respecta casatoria in primul rand pentru statutul de institutie a societatii si promoveaza valorile ei. Totusi, acest lucru nu inseamna ca este asimilat de ea, dimpotriva; are momente cand se retrage intr-un colt numai al lui, chiar si numai ca sa stea.

Simtul onestitatii si al lealitatii il va insufla si micutilor. Este un bun pedagog si le va trasa inca din copilarie calea cea dreapta, pe care trebuie sa o urmeze in devenirea lor. Nu se va juca des cu ei, dar cand isi va rupe din timp in acest scop, va prefera sa ii duca in aer liber. Nu ii va pedepsi haotic, ci va chibzui intotdeauna la insuflarea prin aceasta a sentimentului dreptatii.

Caracteristici zodie